DAF

Novi XF i CF "Pure Excellence" Istaknuto

DAF je predstavio novu generaciju modela XF i CF pod nazivom "Pure Excellence" koja se uz dotjerani izgled može pohvaliti i do 7% manjom potrošnjom.

Novi su MX11 i MX13 motori koji sada nude više snage i momenta, a vrhunac ponude je MX-13 sa 530 KS i 2.600 Nm. Novi je i TraXon mjenjač koji se u seriji nudi s 12 brzina dok je 16-brzinski opcija.

Osim što ima manje mehaničke gubitke, novi TraXon ima i brže promjene stupnjeva, a proširenija uporaba funkcije EcoRoll dodatno smanjuje potrošnju.

DAF je smanjio masu 4x2 tegljača za 100 kg, a 6x2 tegljača za 130 kg što se naravno direktno odražava u većoj korisnoj nosivosti. Najveća ušteda u težini je na ispušnom sustavu koji je 40 posto manji nego prije, što je ne samo smanjilo masu već osiguralo dodatni prostor za spremnike s gorivom.

Unutrašnjost ima nove, bolje materijale te nove boje, a novo je upravljanje klimom kao i zaslon na instrumentnoj ploči. Vanjski izgled je minimalno promijenjen, a svoji se na drugačiju izvedbu ploče s logom te novi štitnik za sunce.

Također, izvedba rešetke hladnjaka još je jedan od detalja koji smanjuje otpor zraka odnosno smanjuje potrošnju.

Detaljnu priču o novim DAF modelima donosimo u sljedećem broju našeg magazina gdje kada ćemo već imati i prve dojmove iz vožnje.

Posljednja izmjena Petak, 28.04.2017. 15:02
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge