I Španjolska uvodi obveznu registraciju

Novi propisi u Španjolskoj

I Španjolska uvodi obveznu registraciju Istaknuto

Nakon Njemačke, Francuske te Austrije i Španjolska također uvodi obvezu on line registracije upućenih radnika iz drugih država na njen teritorij.

U prošli petak, španjolska Vlada objavila je nacionalni propis vezano uz Direktivu o upućenim radnicima, Real Decreto Ley 9/2017 od 26. svibnja.

Na temelju ove regulative, Španjolska će kao i druge države članice EU uvesti obvezu registracije radnika prilikom njihovog upućivanja na rad u Španjolsku, koja se može sažeti u sljedeće:

  • Prije upućivanja radnika, bez obzira na koji period, poslodavci sa sjedištem izvan Španjolske morat će prijaviti svoje radnike elektronski putem preko web stranice ispunjavajući formulare izrađene isključivo u svrhu prijave.
  • Prijava će podrazumijevati sve potrebne informacije o tvrtki i usluzi koju treba izvršiti kao i informacije tko, kada i gdje će vršiti prijevoz u Španjolskoj.
  • Poslodavac će morati imenovati predstavnika / kontakt osobu u Španjolskoj, kojoj će se službe inspekcije moći obratiti u slučaju zahtjeva/potrebe.
  • Neće se primjenjivati na samozaposlene vozače – koji to mogu dokazati.

Važno je naglasiti da web stranica još nije dostupna te za stvarnu primjenu morat će se pričekati daljnji razvoj. Još uvijek je nejasno odnosi li se primjena na međunarodni transport ili samo kabotažu. (izvor HUP)

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge