Lacko najbrži na kišnom Nürnburgringu

FIA ETRC

Lacko najbrži na kišnom Nürnburgringu

Češki vozač je osvojio sve tri utrke prošlog vikenda i dodatno učvrstio vodstvo u ukupnom poretku.

Unatoč kišnom vikendu utrka je privukla više od 100.000 gledatelja, 400 kamiona, gomilu entuzijasta i ljubitelja kamiona koji su još jednom napravili nezaboravan party u brdima Eifela. Utrka je bila zanimljiva i zbog činjenice da je Gerd Körber prije točno 30 godina prvi put nastupio na ovoj stazi.

Jochen Hahn je bio najbrži u kvalifikacijama i startao s prve pozicije (iako iza sigurnosnog kamiona), a iza njega je bio Norbert Kiss u Mercedesu koji je bio sporiji samo za desetinku sekunde. Samo tisućinku sporiji od njega bio je trećeplasirani Antonio Albacete u MAN-u dok je Adama Lacko u Freightlineru bio četvrti.

Adam Lacko se uskoro probio na treće mjesto i žestoko borio s Kissom za drugu poziciju. Kiss je uspio odbiti napade i preteći Hahna te povesti utrku. No Lacko je također prošao Hahna te u finišu trke i Kissa.

Drugu utrku poveo je Gerd Körber, ali su se nakon velike gužve u prvom zavoju iza njega našli Lacko i Hahn. Nakon velike borbe Lacko se probio na čelo, a utrku je obilježio i veliki sudar u kojem su sudjelovalo Antonio Albacete, Norbert Kiss i David Vrsecky. U tom metežu se opet najbolje snašao Lacko je pobijedio i drugi put tog dana.

Startnu poziciju (prvu ove sezone) u trećoj utrci imao je Norbert Kiss, a kao i prethodne dvije i ova je bila na mokroj stazi. U prvi zavoj su ušil zajedno Kiss, Lacko, Albacete i Hahn, a u gužvi su se sudarili Albacete i Lenz. Kiss je uspio zadržati prvu poziciju dok je "za vrat puhao" Adam Lacko koji je iskoristio jednu pogrešku Mađara koji je otišao preširoko u jednom zavoju i ponodno izbio na čelo.

Hahn je napado Kissa pokušavši se probiti na drugo mjesto, ali je izletio i na kraju završio kao 11. Opet je pobijedio Lacko ispred Kissa. Četvrta utrka je otkazana jer se u utrci pratećeg programa izlilo ulje na stazu koje ju je, u kombinaciji s kišom, učinilo previše nesigurnom unatoč naporima organizatora da to očiste.

Nakon tri utrke u vodstvu je Adama Lacko sa 142 boda, druga je Steffi  Halma s 96 bodova, a treći Jochen Hachn s 95. Sljedeća utrka je na Slovakiaringu 15. i 16. srpnja.


Video sadržaj

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 03.07.2017. 18:10
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge