16,7 milijardi km u prvih 6 mjeseci

Prijevoz u Njemačkoj

16,7 milijardi km u prvih 6 mjeseci

Njemački BAG je objavio podatke o prevezenoj kilometraži gospodarskih vozila ukupne mase veće od 7,5 tona na cestama u Njemačkoj koje su pod naplatom.

U prvoj polovici ove godine gospodarska vozila su prevezla 16,7 milijardi kilometara što je je oko 3,4 posto više u odnosnu na isto razdoblje prošle godine. U grafičkom prikazu možete vidjeti kako se kretala kilometraža od 2005. godine (za prvih šest mjeseci navedenih godina).

graf 1Broj milijardi kilometara koje su prevezla gospodarska vozila ukupne mase veće od 7,5 tona u prvih šest mjeseci navedenih godina

Osim što je vidljivo da je broje prevezenih kilometara jasan pokazatelj gospodarskog stanja, primjetno je i smanjenje udjela kojeg imaju njemački prijevoznici u odnosu na strance, prije svega Poljake.

graf 2Udio vozila iz europskih zemalja koja su sudjelovala u ostvarivanju navedene kilometraže

Posljednja izmjena Utorak, 22.08.2017. 16:47
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge