Arriva preuzimanjem Autotrans grupe postala najveći autobusni prijevoznik u Hrvatskoj

Novo preuzimanje

Arriva preuzimanjem Autotrans grupe postala najveći autobusni prijevoznik u Hrvatskoj Istaknuto

Dosadašnjeg najvećeg autobusnog prijevoznika u Hrvatskoj, riječku Autotrans grupu, preuzela je korporacija Arriva Deutsche Bahn koja je i vlasnik osječkog Panturista.

Arriva je preuzela 78,34 posto udjela u Autotrans grupi i postala najveći autobusni prijevoznik u Hrvatskoj s tržišnim udjelom između 20 i 25 posto. Autotrans grupa u kojoj su Autotrans d.o.o., APP d.d., AK Karlovac d.o.o., Autotrans Lika d.o.o., Velebit Turist d.o.o., Croatia Lines d.o.o. te Pan Alpen Adria GmbH., ima oko 500 autobusa te ukupno oko 1.000 zaposlenih.

S ovim preuzimanjem Autotransa Arriva Hrvatska raspolagat će voznim parkom od 600 autobusa, zapošljavati više od 1.400 ljudi u Hrvatskoj te prevoziti 11,5 milijuna putnika godišnje. Također, tvrtka će upravljati s 27 kolodvora i 12 servisa te s 15 turističkih agencija.

Arriva je jedna od najvećih tvrtki za prijevoz putnika u Europi, a  prisutna je u 14 zemalja, te zapošljava više od 60.000 ljudi. Godišnje prevezu više od dvije milijarde putnika te imaju promet veći od pet milijardi eura godišnje.

Prije sedam godina, Arriva grupu preuzele su njemačke željeznice, Deutsche Bahn, a Arriva je od 2013. godine vlasnik osječkog Panturista.

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge