Električni Ford Transit

StreetScooter WORK XL

Električni Ford Transit

Deutsche Post DHL grupa je u suradnji s Fordom predstavila StreetScooter WORK XL, dostavno vozilo bazirano na Transitu, ali s električnim pogonom.

Deutsche Post DHL grupa nastavlja s obnovom i elektrifikacijom voznog parka. U suradnji s Fordom proizvedeno je vozilo za distribuciju pošiljaka na šasiji Ford Transita, ali s električnim pogonom te nadogradnjom prema DHL specifikaciji.

Ove godine će se u StreetScooterovoj tvornici u Aachenu proizvesti oko 150 e-kombija, a već sljedeće godine je u planu proizvodnja još 2.500 XL-a. Izračuni pokazuju da da svaki WORK XL štedi pet tona CO₂ i 1.900 litara dizela godišnje.

Uz 2.500 planiranih vozila u službi, rezultat bi u totalu bio ušteda od 12.500 tona CO₂ i 4,75 milijuna litara goriva godišnje. S teretni prostor od 20 m³ WORK XL pruža smještaj za oko 200 paketa, a modularni sustav baterija omogućuje konfiguraciju s baterijama kapaciteta od  30 do 90 kWh, s autonomijom od 80-200 km. S brzim punjačem snage 22 kW vrijeme punjenja je oko tri sata.

Streetscooter 21. Okretna i pouzdana Transitova šasija s nultom emisijom i autonomijom od 200 km omogućuje cjelodnevnu dostavu

Posljednja izmjena Četvrtak, 24.08.2017. 14:07
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge