Optimizacija pogona i aerodinamike za još manju potrošnju

DAF LF 2016

Optimizacija pogona i aerodinamike za još manju potrošnju

DAF je predstavio model LF za 2016 koji donosi novi 12-brzinski mjenjač, optimiranu aerodinamiku i poboljšanja na motoru čime bi se potrošnja trebala spustiti za oko 9%.

Promjene na upravljačkoj elektronici, opskrbi zrakom te rashladnom i ispušnom sustavu trebale bi smanjiti potrošnju 4,5 litarskog PACCAR PX-5 motora ( 112 kW/152 KS i 157 kW/213 KS) do pet posto.

Uz veći  6,7 litarski PACCAR PX-7 motor (164kW/223 KS i 231 kW/314 KS) sada se nudi i 12-brzinski automatizirani AS Tronic mjenjač što također pridonosi manjoj potrošnji.

DAF-LF-2016 34,5 litarski PACCAR PX-5 motor bi s promjenama u upravljačkoj elektronici, opskrbi zrakom, rashladnom i ispušnom sustavu trebao trošiti do 5 posto manje

Jedna od glavnih prednosti pobolšjanog modela je povećan broj međuosovinskih razmaka koji idu do 6,9 metara čime se povećava mogućnost izvedbe različitih nadogradnji. Duljina tereta može biti do devet metara. Veći međuosovinski razmak omogućuje ugradnju i većeg spremnika za goriva do 1240 litara što je jedinstven slučaj u ovom segmentu.

Za dodatne uštede pobrinuo se novi aerodinamički paket s kojim se štedi i do 4%. Treba istaknuti i novi informacijski sustav u kojem se informacije iz tahografa prikazuju na središnjem zaslonu instrumentne ploče što vozaču značajno olakšava posao.

DAF-LF-2016 2Najveća noovst je da se informacije iz tahografa prikazuju na središnjem zaslonu

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge