Nikolajev u Kamazu u vodstvu, De Rooy u problemima

Nikolajev u Kamazu u vodstvu, De Rooy u problemima Istaknuto

U tri etape ovogodišnjeg Dakara imamo tri različita etapna pobjednika što pokazuje kako su kamioni vrlo izjednačeni, ali u Dakaru se već odavno pokazalo kako ne pobjeđuje najbrži već onaj koji dođe do cilja.

U prvoj etapi koja se vozila u ponedjeljak, 2. siječnja najbrži je bio Čeh Martin Kolomy u Tatari, no to je pokvario tek osmim mjestom u drugoj etapi. Drugog dana relija veći dio dionice je vodio Peter Versluis u MAN-u, ali su ga kasnije prestigli Martin Van den Brink u Renaultu koji je i osvojio tu dionicu te Dmitry Sotnikov u Kamazu koji je završio drugi.

Prošlogodišnji pobjednik De Rooy u Ivecu je prvu i drugu dionicu završio na petom mjestu, a nakon druge dionice je bio četvrti s 3m20s zaostatka. No pravi problemi su se pojavili u trećoj dionici koja se vozila na sjeveru Argentine na visinama preko 4.000 metara.

Nizozemcu su se probušile tri gume, a sustav za održavanje tlaka je zakazao pa su izgubili dosta vremena dok nije došao drugi Iveco i posudio mu dvije gume dok su treću morali nekoliko puta ručno pumpati što je također uzelo puno vremena.

Na kraju je završio dionicu na 18. mjestu, dok je u ukupnom poretku 13. Iako je na Dakaru sve moguće s ovakvim razvojem situacije gotovo sigurno je izgubio šanse za obranu naslova.

S dvije i pol minute boljim vremenom od Kolomyja, Nikokolajev u Kamazu je osvojio treće dionicu te zasjeo na prvo mjesto u ukupnom poretku. Iskustvo iz dosadašnjih natjecanja pokazalo je kako je Kamaze vrlo teško pobijediti jednom kad dođu na vrh.

Iveco DeRooy 3stageProblemi s gumama smjestili su poršlogodišnjeg pobjednika De Rooya u Ivecu na 13. mjesto čime je izgubio šanse za obranu naslova

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge